Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری سبزالبرز،‌ مجتبی‌ زینی‌وند معاون وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری که در ساختمان زنده‌یاد علاقه‌مندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار داشت: مهم ترین مأموریت ما در اسناد بالادستی، عملیاتی نمودن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است و مدرسه، مهم‌ترین بستر تحقق مأموریت‌ها و اهداف نظام تعلیم و تربیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در حقیقت مدرسه باید بتواند زمینه‌های لازم برای رشد همه جانبه دانش آموزان متناسب با ساحت‌های تعلیم و تربیت را فراهم کند و بر این اساس نیازمند تحول بوده و با برنامه‌ریزی‌های نظام‌مند و ساختاری در صدد تحقق اهداف سند تحول هستیم.

* توسعه کیفیت مدارس غیردولتی از طریق شفاف کردن عملکرد آموزشی

زینی‌وند به برنامه‌هایی که سازمان مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی در حال اجرا دارد، اشاره کرد و گفت: اولین برنامه ما که از اولویت‌های اصلی است، توسعه کیفیت مدارس غیردولتی از طریق شفاف کردن عملکرد آموزشی است؛ باید به مسیر آموزش توجه کرده و آن را مرحله به مرحله مورد سنجش قرار داد بنابراین به کیفیت برآیندی و کیفیت فرآیندی توأمان توجه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در بحث کیفیت فرایندی به تدریس معلم در کلاس درس و نحوه آموزش توجه می‌شود، اضافه کرد: از ایراداتی که به مدارس غیردولتی می‌گیرند این است که این مدارس بیشتر به نتایج نهایی و ورود به کنکور توجه دارند اما ما تلاش می کنیم هم به داده‌های ارزشیابی فرایند و هم برایندی توجه کنیم و طوری برنامه‌ریزی کنیم که به بهبود فرایند آموزشی منجر شود.

* صدور کارنما برای مدارس متوسطه دوم

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای تمام مدارس مقطع متوسطه دوم، کارنما صادر کردیم، گفت: در این کارنما پیشرفت تحصیلی و موقعیت مدارس در تمام دروس را بررسی کردیم و جایگاه مدارس در دروس از نظر پیشرفت در منطقه‌، استان و کشور مشخص شد.

وی ادامه داد: در این کارنما، عملکرد مدارس را نسبت به خودسان بررسی کرده و بر این اساس مدارسی که بیشترین رشد را داشتند، مشخص کردیم.

زینی‌وند افزود: رتبه اول پیشرفت عملکرد به استان سیستان و بلوچستان با شاخص رشد ۱۹.۲۱ است و نشان می‌دهد مدارسی که پیشرفت کرده‌اند لزوما مدارسی نبوده‌اند که شهریه بسیار بالا دریافت می‌کنند.

وی اضافه کرد: استان‌های خراسان شمالی، زنجان، همدان، خراسان جنوبی و لرستان در رده‌های بعدی قرار دارند.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی به امضای تفاهم‌نامه با مدیران کل آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: از مدیران کل خواستیم که نسیت به ارتقای شاخص‌ها در بخث کیفی مدارس برنامه‌ریزی کنند و مدیران کل با مدیران مناطق و مدیران مناطق نیز با مدارس تفاهم‌نامه در این خصوص امضا کنند.

* تدوین برنامه جامع فعالیت‌های پرورشی مدارس غیردولتی

زینی‌وند در خصوص برنامه دوم سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی اظهار داشت: برنامه دوم ما تدوین برنامه جامع فعالیت‌های پرورشی مدارس غیردولتی است چرا که حیطه و ساحت تربیت و پرورش از مهم‌ترین رسالت‌های آموزش و پرورش است و وظیفه داریم زمینه دستیابی به مراحلی از حیات طیبه را برای دانش‌آموزان فراهم کنیم.

وی ادامه داد: در این راستا در هفته کتاب، کتابخانه‌های کلاسی را در خیلی از مدارس غیردولتی راه‌اندازی کردیم.

* اجرای دستورالعمل ارزیابی و عملکرد نظارت بر مدارس غیردولتی

معاون وزیر آموزش و پرورش، اجرای دستورالعمل ارزیابی و عملکرد نظارت بر مدارس غیردولتی را از دیگر برنامه‌های این سازمان عنوان کرد و افزود: این فعالیت نیازمند وجود یک سیستم هدفمند و یکپارچه نظارتی است؛ قطعاً نظارت است که مشخص می‌کند اقدامات و فعالیت‌های آموزشی تا چه اندازه در جهت اهداف تعیین شده است.

وی با بیان اینکه نظارت‌های هدایت محور از مهم‌ترین فرایندها در نظام آموزشی است، ادامه داد: ارزیابی در قالب یک سامانه نرم‌افزاری به استان‌ها ابلاغ شد که این ارزیابی در چهار سطح در مدارس اجرا می‌شود که شامل «خودارزیابی مؤسس و مدیر مدرسه»، «ارزیابی توسط منطقه»، «ارزیابی توسط استان» و «ارزیابی نهایی در اداره کل سازمان» است.

زینی‌وند به راه‌اندازی سامانه یکپارچه مالی و اداری به عنوان یکی دیگر از برنامه های جدید این سازمان اشاره کرد و گفت: اصلی‌ترین جلوه پیشرفت، دسترسی به اطلاعات به صورت سریع، به‌هنگام برای استفاده از برنامه‌ها و ارائه بهتر خدمات است.

وی درباره انتقادات مطرح شده پیرامون طرح خرید خدمات آموزشی و عدم پرداخت به‌موقع و پوشش بیمه‌ای معلمان در این طرح، گفت: سامانه‌ سنام طراحی شده است که اطلاعات تمام نیروهای این مدارس خرید خدمات آموزشی در این سامانه درج می شود و از این طریق تلاش می‌کنیم مشکلات مطرح شده برطرف شود.

* تخلف ۲۶مدرسه هیأت امنایی

زینی‌وند به وضعیت مدارس هیأت امنایی اشاره کرد و بیان داشت: مدارس هیأت امنایی در جایگاه خودشان قرار نگرفتند؛ در حقیقت مدارس هیأت امنایی نوع خاصی از مدارس نبودند و قرار بود با کمک هیأت امنا و اولیا، برنامه‌های آموزشی و پرورشی اجرا شود.

وی با بیان اینکه افزایش قارچ گونه مدارس هیأت امنایی باعث شد که کیفیت فدای کمیت شود، افزود: سیاست ما کیفیت‌بخشی به مدارس هیأت امنایی است امسال بنا نداریم مدارس هیات امنایی ایجاد کنیم مگر آنکه طی بررسی‌ها حائز شرایط لازم باشند.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اخیراً از ۲۶۰ مدرسه هیأت امنایی که بازدید شدند ۲۶ مدرسه عملکرد انحراف از آیین‌نامه داشتند و اگر نتوانند مشکلات را رفع کنند به حالت عادی برمی‌گردند زیرا قابل قبول نیست مدرسه هیأت امنایی شیفت دوم دایر کند و نشان می‌دهد که هیچ برنامه کیفیت‌بخشی و فوق برنامه ندارد.

وی درباره نظارت بر شهریه مدارس غیردولتی و تخطی برخی مدارس در دریافت شهریه‌های غیرمتعارف، گفت: قبول داریم که برخی مدارس انحرافاتی از شهریه تعیین شده داشتند اما در بحث الگوی شهریه نیاز است که سالیانه متناسب با اقتضائات و شرایط استان به‌روز شود.

زینی‌وند افزود: چند آیتم در دستورالعمل شهریه، ستاره‌دار است و تا زمانی که رعایت نشود، مؤسس نمی‌تواند به مراحل بعدی تعیین شهریه برود و در اختصاص امتیاز کیفیت بخشی دچار مشکل خواهد شد.

وی اضافه کرد: امسال در الگوی جدید شهریه بر اساس ماده ۱۵ و ۱۶ قانون، کارگروه‌های الگوی شهریه در هر استان تشکیل می‌شود و باید شهریه هر مدرسه را متناسب با هزینه تمام شده، مشخص کند.

* تغییر مؤسسان مدارس غیردولتی در صورت کوتاهی در حقوق و بیمه معلمان

رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی درباره روند جذب بازماندگان از تحصیل، گفت: در بخش آموزش از راه دور هیچ‌گونه محدودیتی در این خصوص نداریم و هماهنگی‌هایی با نهادهای برون سازمانی داشتیم و آمادگی داریم تا از این حیث کمک کنیم و بازماندگان را به چرخه تحصیل بازگردانیم.

وی درباره معلمانی که در طرح خرید خدمات آموزشی خدمت می‌کنند اما مدت‌هاست حقوقی دریافت نکرده‌اند و بیمه نیستند، اظهار داشت: مؤسسان مدارسی که از این موضوع کوتاهی کرده باشند سال آینده قطعاً جزو مؤسسات طرح خرید خدمات آموزشی نخواهند بود.

زینی‌وند افزود: درباره حقوق معوقه نیز امید است در هفته‌های آینده خزانه کمک کند تا معلمانی که از سال قبل حقوق نگرفته‌اند به حق خود برسند.

* بیمه معلمان مدارس غیردولتی در گروی ایجاد صندوق حمایت از مدارس غیردولتی

معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص آیین‌نامه‌های در دست تدوین این سازمان گفت: بسیاری از آیین‌نامه‌های اساسنامه سازمان مدارس غیردولتی در کمیسیون‌های فرعی و اصلی دولت تصویب شده است و امیدواریم هرچه سریع‌تر در هیأت دولت نیز به تصویب برسد.

وی ادامه داد: یکی از بندهای قانون تأسیس دائمی شدن مدارس غیردولتی ماده ۱۰ یعنی ایجاد صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی است که قرار است بخشی از بیمه معلمان از طریق این صندوق پوشش داده شود که اگر امسال بودجه‌ای برای آن مشخص نشود، قطعا در بحث بیمه معلمان با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.

زینی‌وند تصریح کرد: البته تا جایی که مطلع هستم سازمان برنامه و بودجه ردیفی را برای صندوق حمایت و ردیفی برای طرح خرید خدمات آموزشی اختصاص داده‌اند.

وی افزود: مکاتباتی با بانک مرکزی داشتیم تا نماینده‌ای معرفی کنند تا بتوانیم آیین‌نامه‌ مربوطه را تهیه کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: پرداخت بیمه برای موسسات مدارس غیردولتی مشکلاتی را ایجاد کرده است و آنها مشکلات مواجه شده‌اند.

وی تأکید کرد: خیلی مشاغل مشمول تخفیفات بیمه می‌شوند اما در مدارس غیردولتی باید هزینه کامل را پرداخت کنند و ما در حال مکاتبه هستیم تا این تخفیف بیمه شامل مدارس غیردولتی هم شود.

* تحصیل یک‌ میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز در مدارس غیردولتی

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش آمار دانش آموزان مدارس غیردولتی را اعلام کرد و گفت: تعداد کل دانش آموزان نسبت به سال گذشته افت و کاهش نداشته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر سهم دانش‌آموزان مدارس غیردولتی نسبت به کل دانش آموزان حدود ۱۰.۱۸ درصد است که باید تا پایان سال ۹۹ به ۱۵ درصد برسد البته اکنون با در نظر گرفتن دانش‌آموزان طرح خرید خدمات آموزشی این رقم به ۱۲ درصد می‌رسد.

زینی‌وند تصریح کرد: تعداد دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی حدود یک‌ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است.

* نصب کد رهگیری بر روی تابلوهای یکسان توسط تمام مراکز آموزشی مجوزدار

معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص نظارت بر مراکز غیردولتی گفت: اکثر تخلفات مربوط به آموزشگاه‌هایی است که دارای مجوز از آموزش و پرورش نیستند زیرا برخی آموزشگاه‌ها و مراکز برای آموزش افراد زیر ۲۰ سال تحت پوشش آموزش و پرورش قرار نگرفته‌اند که در حال پیگیری برای پوشش این مراکز و همچنین بازرسی نظام‌مند از آنها هستیم.

وی با بیان اینکه ۱۳ هزار مرکز مجاز در سطح کشور داریم، تأکید کرد: قرار شده است همه مراکز آموزشی مجوز دار تابلوهای یکسان با کد رهگیری نصب شده بر روی آن داشته باشند و اولیاء می‌توانند از طریق این کد وضعیت مراکز را استعلام کنند.

* آموزش الکترونیکی در ۴ مدرسه سرپل ذهاب

زینی‌وند در خصوص آموزش از راه دور نیز گفت: در آموزش از راه دور،‌ یکی از مشکلات ما، نگاه‌های سخت‌گیرانه بود که در سال‌های گذشته نسبت به آموزش از راه دور وجود داشت.

وی ادامه داد: این آموزش‌ها به صورت حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری به دانش‌آموزان خدمت ارائه می‌دهد.

معاون وزیر آموزش و پرورش از شروع آموزش‌های الکترونیکی و از راه دور برای دانش‌آموزان سرپل ذهاب از دو روز گذشته خبر داد و افزود: در خال حاضر ۴ مدرسه خارج از کشور، ۴ مدرسه در سرپل ذهاب و ۶ مدرسه در استان البرز تحت آموزش‌های آنلاین قرار گرفته‌اند.

* مؤسسان مدارس غیردولتی از حیث تأمین منابع با مشکلات جدی روبه‌رو هستند

رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی در پاسخ به پرسش فارس در خصوص حمایت از مؤسسان مدارس غیردولتی اظهار داشت: درخواستی از مؤسسات در سازمان برای توقف فعالیت نداشتیم اما مؤسسان مدارس غیردولتی از حیث تأمین منابع، اجاره فضا و تجهیزات با مشکلات جدی روبه‌رو هستند.

وی تصریح کرد: فقط چند مدرسه گرانقیمت و متفاوت در تهران را نباید درنظر گرفت و مدارسی داریم که در پرداخت اجاره بهای مدارس ناتوان شده‌اند و باید از آنها حمایت کرد که آیین‌نامه‌های مربوط در دست بررسی و تصویب در دولت است.

زینی‌وند در خصوص آمار مدارس متخلف و نحوه برخورد با آنها، گفت: کل مراکزی که لغو مجوز و تعطیل کردیم چهار مرکز بوده است؛ در ۱۶ جلسه سیاستگذاری، ۶ مورد انحلال مدرسه، ۲ مورد تعطیلی موقت مدرسه، یک مورد تعطیلی موقت مرکز و یک مورد لغو ابلاغ و توبیخ مدیر داشتیم.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی، افزود: ۳ حکم نیز توسط استان‌ها داشتیم که به لغو و انحلال مرکزی منجر نشد.

وی درباره اختلافات این سازمان با بهزیستی بر سر مراکز پیش دبستانی گفت: تنها مرجع صدور مجوز آموزشگاه‌های علمی و زبان خارجی افراد زیر ۲۰ سال و مراکز پیش دبستانی آموزش و پرورش است. هر سازمان، نهاد و وزارتخانه‌ای که خلاف این به پیش دبستانی مجوز بدهد، تخلف کرده است و بهزیستی هم حق ندارد به پیش دبستانی‌ها مجوز دهد.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: نمایندگان مجلس و اعضای شورای نگهبان بر این مساله حساسیت داشتند و در نهایت اعلام شد که تنها مرجع صدور مجوز وزارتخانه است. کارگروهی برای پیگیری این موضوع تشکیل شده است.

منبع: سبز البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sabzalborz.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «سبز البرز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۵۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات قابل توجه دولت سیزدهم در حوزه مدرسه‌سازی جای قدردانی دارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،دکتر «علی مطهری» مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی، در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گفت:فعالیت‌های دولت مردمی سیزدهم در موضوع مدرسه سازی جای قدردانی ویژه دارد.

وی افزود:استان آذربایجان‌غربی یکی از استان‌های نیازمند به توجه در موضوع فضای آموزشی است که خوشبختانه با آغاز دولت مردمی سیزدهم و عنایت و توجه ویژه سازمان نوسازی کشور و همچنین استاندار آذربایجان غربی در ۲ سال اخیر یک هزار و ۳۴ کلاس درس به مجموع کلاس‌های درس و فضا‌های آموزشی استان اضافه شده و بیش از یک هزارو ۸۰۰ کلاس درس نیز در حال ساخت است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی گفت:نیاز استان آذربایجان‌غربی در موضوع کلاس‌های درس و رسیدن به متوسط کشوری، تعداد ۵ هزار کلاس درس است که امیدواریم با شروع نهضت مدرسه سازی در استان و توجه مسئولین استانی و کشوری، در آینده‌ای نزدیک به این مهم دست یابیم.

وی ادامه داد:مهندس رحمانی از نیرو‌های متعهد و کاربلد استان آذربایجان‌غربی بودند و در زمان حضورشان در سازمان نوسازی مدارس استان، منشأ فعالیت‌ها و برکات مهمی شدند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی افزود:امیدواریم مهندس صدقی نیز با روحیه جهادی وارد میدان شده و در مسیر توسعه فضا‌های آموزش و پرورش استان گام بردارد.

مطهری گفت:موضوع تحول در آموزش و پرورش نیازمند ۳ عنصر محتوا، فضای آموزشی و تجهیزات و نیروی انسانی است و برای رسیدن به نقطه آرمانی در این موضوع باید به همه این موارد و عناصر توجه کافی و وافی صورت پذیرد.

در پایان این مراسم، با حضور مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان نوسازی مدارس کشور، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی و جمعی از مسئولان و مدیران مرتبط، «پیام صدقی» به عنوان مدیرکل جدید نوسازی، توسعه و تجهیز مداس آذربایجان‌غربی معرفی و از خدمات «قهرمان رحمانی» مدیرکل قبلی این مجموعه تقدیر شد.

دیگر خبرها

  • اقدامات قابل توجه دولت سیزدهم در حوزه مدرسه‌سازی جای قدردانی دارد
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌ دراز
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز
  • پیش بینی صعود ۴۰هزار نفری به ارتفاعات بازی دراز
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس