Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- وزیر آموزش و پرورش گفت: حدود 600 هزار دانش آموز در قالب طرح خرید خدمات آموزشی در مناطق کم برخوردار که با نبود نیروی انسانی مواجه هستند، زیر پوشش قرار گرفتند، دانش آموزانی که اگر این طرح نبود بخش عمده ای از آنها مجبور به ترک تحصیل می شدند.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش ایرنا، «سید محمد بطحایی» روز شنبه در دیدار جمعی از فرهنگیان با رئیس جمهوری اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید با اتکا بر سند تحول بنیادین نظام آموزشی، سیاست ها، راهبردهای دولت و برنامه های مجلس با محورهای سازماندهی و بهسازی نیروی انسانی، توسعه مشارکت، ارتقا کیفیت آموزش، مدرسه محوری و تمرکز زدایی به منظور کیفیت بخشی امر آموزش و پرورش شاهد پیشرفت هایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بطحایی در این مراسم که در سالن اجلاس سران برگزار شد ، خطاب به رئیس جمهوری با بیان اینکه در این فرصت کوتاه به نمایندگی از بیش از 540 هزار همکار عضو خانواده آموزش و پرورش و 700 هزار پیشکسوت این وزارتخانه گوشه ای از فعالیت همکاران را توضیح می دهم، عنوان کرد: برای کانون قرار دادن مدرسه در فرایند تعلیم و تربیت، نظام مدرسه محوری را آغاز کردیم و در این راستا نظام سنجش کیفیت مدارس، نظام سنجش شایستگی ها و ارتقا حرفه ای مدیران مدارس، انتصاب مدیران و تفویض اختیار به مدرسه با جدیت دنبال شد.
وی ادامه داد: مشارکت گسترده معلمان در حوزه های تصمیم سازی را در سال 97 آغاز کردیم و در مرحله آزمایشی دو نفر از اعضای هیات مدیره صندوق ذخیره فرهگیان از میان فرهنگیان انتخاب شد و در ادامه نیز سه نفر از اعضای شورای عالی آموزش و پرورش به نمایندگی از معلمان و با رای مستقیم 20 هزار نفر از افراد واجد شرایط برگزیده شدند و این مسیر را برای سطوح تصمیم سازی آموزش و پرورش ادامه خواهیم داد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: برای اولین بار در نظام برنامه ریزی درسی کشور 2 ساعت از برنامه هفتگی در اختیار معلم مدیر و مربی پرورشی قرار گرفت تا از این طریق انعطاف لازم برای ارتقا آموزش با نیازهای مدیران فراهم شود.
بطحایی اضافه کرد: همچنین آموزش های مهارت های پایه در زمینه های مختلف تولیدی، خدماتی و هنری آغاز شد و در سال تحصیلی جاری در 5هزار مدرسه متوسطه اول و برای حدود 150 هزار دانش آموز دوره های کوتاه مدت مهارت آموزی به اجرا درآمد.
وی اظهار داشت: به دنبال دستور حضرت عالی (رئیس جمهوری) به وزارت آموزش و پرورش ، بعد از انتخاب شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر برگزاری دوره های مهارتی منتج به تولید و ارائه خدمات به نحوی که قابل عرضه به مشتریان باشد و همکاری دو وزارتخانه کار و فناوری ارتباطات با این وزارتخانه از حیث توجه به بازار اشتغال در حوزه فضای مجازی، طرحی آماده شد که در سال آینده به اجرا درآید.
بطحایی از دیگر برنامه های سال 97 را راه اندازی میز خدمت برای پاسخگویی به مردم در وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و ادامه داد: علاوه بر این آموزش و گسترش مهارت های اجتماعی و فردی در قالب برنامه ویژه مدرسه و سایر برنامه پرورشی اجرا شد تا از این طریق کتابخوانی، حقوق شهروندی، تهدیدات فضای مجازی و محیط زیست و سایر مواردی که جای آموزش آن در مدرسه است، به انجام رسید که گزارش تفصیلی آن به همراه مستندات تقدیم رئیس جمهوری خواهد شد.
وی ایجاد شادابی و نشاط و امید به آینده در میان دانش آموزان که در فرمایشات رهبری و رئیس جمهوری همواره مورد تاکید قرار گرفته است را از دیگر ماموریت های این وزارتخانه برشمرد و اضافه کرد: شادابی و نشاط باید در بین دانش آموزان و فضای مدرسه اشاعه یابد ومحتوای آموزشی محض با روش های خسته کننده که تناسبی با موضوع رشدی بچه ها ندارد باید جای خود را به محتوای به روز و متناسب با نیازهای اجتماعی دانش آموزان دهد و در این راستا در سال 97 در یک هزار مدرسه دوره ابتدایی اتاق بازی و یادگیری راه اندازی کردیم این اتاق برای بچه های دوره ابتدایی است که همراه با وسایل اسباب بازی، یادگیری صورت می گیرد.
وزیر آموزش و پرورش به طرح حیات پویا نیز اشاره کرد و گفت: در 4 سال گذشته و در دولت یازدهم این طرح شروع شد و با سرعت قابل توجه در حال پی گیری است، در این طرح با امکانات محدود ، کف حیاط مدرسه دایره هایی ترسیم می شود و روی دیوارهای مدرسه نقاشی هایی کشیده می شود تا وقتی بچه ها وارد مدرسه می شوند بدون اینکه تکلیفی به آنها شده و برنامه ای از قبل برای آنها ترسیم شده باشد در این دایره ها شروع به حرکات ورزشی و جست و خیز می کنند که از این طریق نشاط خوبی ایجاد می کنیم.
بطحایی ادامه داد: از آنجا که جامعه بزرگ ذی نفعان از معلمان تا خانواده ها باید در یک بستر سازی امکان تعامل داشته باشند و بتوانند برای حل مسائل آموزش و پرورش مشارکت داشته باشند که در این رابطه مرحله اول شبکه ملی را آغاز کردیم که با موفقیت همراه بوده است.
بطحایی یادآورشد: همچنین با تلاش دولت و مساعدت خیرین سال 98-97 یکی از سال هایی بود که در ساخت فضای آموزشی اقدامات کم نظیری انجام شد و با وحود همه مشکلات اعتباری، بیش از 10 هزار کلاس درس جدید در خدمت فرزندان این سرزمین قرار گرفت که نیمی از این کلاس ها توسط خیرین ساخته شده است و در هفته گذشته نیز خیرین در یک فضای معنوی هزینه ساخت مدارس در مناطق سیل زده تعهد کردند
وی یادآورشد: طرح رتبه بندی فرهنگیان نیز به منظور ارتقا شایستگی و توانمندی فرهنگیان و ارتقا پرداخت ها در دستور کار دولت قرار دارد و دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی نیز به عنوان هیات اندیشه ورز آموزش پرورش تلاش می کنتد تا مبتنی بر ارزش های هدفمند، سند تحول محقق شود به همین دلیل در سالگرد یکصدمین سال تربیت معلم در کشور از 6 عنوان کتاب در 30 مجلد رونمایی می شود.
بطحایی تصریح کرد: بررسی و مطالعه تاریخ نظام یکصد ساله تربیت معلم در کشور نشان دهنده آن است که اوج این فعالیت ها در دوران شهیدان رجایی و باهنر رقم خورده و با تلاش همکاران در این دو دانشگاه نیز امید است بتوانیم گام های موثرتری را برداریم.
وی یادآورشد: جمع حاضر منتخبی از پیشکسوتان آموزش و پرورش، معلمان، شورای معاونان، مدیران کل آموزش و پرورش استان ها و دانشجو معلمان دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی هستند که به مناسبت هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم حضور یافته اند.
**1883**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آموزش آموزش و پرورش بطحايي هفته معلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۵۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس

پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است؛ گفت: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی از معلمان از جنس چندین نسل قبل است. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند . 

وی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد. دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند. در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

 وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردوهایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماما به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

پورثانی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس،  دختر را کالایی مصرفی می‌بیند اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند. 

پورثانی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

 وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ما است؛ گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا است.

 پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛  در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردوهای تربیتی می شوند
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • شرکت ۱۵ هزار دانش‌آموز ایلامی در مرحله نخست آزمون سراسری
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • ۱۵ هزار دانش‌آموز ایلامی در مرحله اول آزمون سراسری شرکت کردند
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس