Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیراندیش گفت: طراحان طرح "خرید خدمات آموزشی" با این شیوه به خیال خودشان می‌خواهند از خدمات آموزشی، هزینه تربیت معلم را کاملاً حذف کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  علی خیراندیش مسئول بسیج دانشگاه فرهنگیان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: یکی از عرصه های برپایی عدالت اجتماعی توسعه عدالت در امر تربیت است، به نحوی که همه مردم بتوانند به طور برابر از امکانات تربیتی و آموزشی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی این ظرفیت همگانی برای همه افراد به عنوان یک حق موجود بوده و نوع دسترسی مردم نیز عادلانه باشد. به خصوص که در دنیای امروز عدم توسعه عدالت در عرصه تعلیم و تربیت ظلم به مردم جامعه محسوب می شد.

وی تاکید کرد: عدالت آموزشی یکی از ویژگی‌های مهم تعلیم و تربیت رسمی و عمومی در جمهوری اسلامی و یکی از ویژگی‌های خاص آن است.

وی اضافه کرد: نکته دیگری که باید مد نظر قرار داد این است که عدالت آموزشی و عدالت تربیتی خود یک مفهوم گسترده است و در واقع یک سری مراتب دارد. مرتبه اول بحث تامین اصل تربیت است. اینکه حکومت بتواند ساز و کاری فراهم کند تا همه افراد جامعه بتوانند از حق تربیت خودشان به طور رایگان استفاده کنند.

خیراندیش گفت: مرتبه بعدی قابلیت دسترسی برابر برای همگان است. یعنی چه فردی که در یک روستای دورافتاده زندگی می کند و چه فردی که در مرکز شهر تهران حضور دارد به آموزش نیز دسترسی داشته باشد. یک مرتبه بالاتر مربوط به کیفیت ارائه خدمات تربیتی است. از این جهت که بتوانیم از نظر بهداشت، سلامت محیط، وسایل و امکانات _ چه تامین نیروی انسانی و معلمان با صلاحیت و چه تامین فضاهای آموزشی_ نوعی عدالت را برای دانش آموزان برقرار کنیم. 

وی ادامه داد: مرتبه دیگری که بسیار مهم است و همیشه مورد غفلت قرار می گیرد مطابقت جریان تربیت با خصوصیات فردی است که هر کسی از جنسیت گرفته تا بومی و محلی بودن و نوع فرهنگ  و به طور کلی ویژگی های فردی و شخصیتی متربیان باید مدنظر قرار گیرد.

مسئول بسیج دانشگاه فرهنگیان یزد تصریح کرد: مرتبه آخر که حد اعلای عدالت آموزشی محسوب می شود بحث اعتدال و توازن در جریان تربیت است. در واقع باید به همه جنبه های یک انسان یا یک متربی به صورت هماهنگ و متوازن توجه شد.

 

بی توجهی به اسناد بالادستی در امر آموزش

وی اظهار داشت: در آموزش و پرورش نگاه‌های مختلفی وجود دارد. که متاسفانه عمدتا متاثر از  دید لیبرالیستی بوده و نگاه هزینه‌ای به امر آموزش و پرورش دارد. این نگاه آموزش و پرورش را یک دستگاه هزینه‌بر تلقی کرده فلذا تلاش دارد این هزینه‌ها را کم کند. در واقع مشکل از آنجا آغاز می شود که آموزش و پرورش را یک سرمایه نمی بینند.

خیراندیش ابراز داشت: در اسناد بالادستی ما، مبانی نظری سند تحول، سیاست‌های ایجاد تحول بنیادین ابلاغی مقام معظم رهبری و قانون برنامه ششم توسعه در همه اینها آموزش و پرورش به عنوان یک سرمایه مطرح است. اما متأسفانه در دید دولت‌های ما به عنوان یک نهاد هزینه‌ای دیده شده است. وجود مفهومی در آموزش و پرورش تحت عنوان خرید خدمات آموزشی  ناظر بر همین دید سرمایه‌ای است.

وی تاکید کرد: طراحان خرید خدمات آموزشی با این شیوه به خیال خودشان می خواهند از خدمات آموزشی هزینه تربیت معلم را کاملاً حذف کنند.  نتیجه این می شود که ما معلم تربیت شده نداریم و یک سری نیروهایی هستند که فقط درس می دهند و کلاس داری می کنند. اما نمی توانند دانش آموز را تربیت کنند، چرا چون خودشان  هویت معلمی را نگرفته اند. با این شیوه  هزینه تربیت معلم را حذف کرده اند و از سوی دیگر شاهد هستیم حقوقی به مراتب پایین تر از معلمین نیز به آنان پرداخت می شود.

خیراندیش بیان داشت: از سوی دیگر قرار بود طرح خرید خدمات مختص مناطق محروم باشد. یعنی مناطقی را در نظر بگیرید که از نظر توسعه امکانات آموزشی و به لحاظ سخت افزاری پایین تر است حالا ما از لحاظ نرم‌افزاری هم آن را پایین می آوریم. همین دید سرمایه ا‌ی باعث شده که افت کیفیت تعلیم و تربیت در مناطق محروم تشدید شود.

وی تصریح کرد: علاوه بر همه این مصادیق بحث مدارس غیرانتفاعی را نیز داریم که موضوع مفصلی است. فقط در همین حد باید بدانیم که همین مدارس خودشان به خودی خود باعث میشود شکاف بین فقیر و غنی در دسترسی به فضاهای آموزشی بیشتر شود. به همین دلیل بود که رهبر معظم انقلاب امسال گلایه کردند و فرمودند مدارس دولتی مدارس بی‌پناه شده اند و دولت متاسفانه خیلی علاقه‌ای به پشتیبانی از آنها ندارد.

 

تاثیر سوء کرونا بر عدالت آموزشی

خیراندیش گفت: بعد از کرونا این شکاف در عدالت آموزشی بیشتر نیز شد. این اتفاق نه تنها در مناطق محروم ما بلکه در مرکز شهر نیز رخ داد. به عنوان مثال در خود استان یزد طبق آمار رسمی حدود ۱۴ هزار دانش  آموز دسترسی به آموزش آنلاین نداشتند. البته این مشکل با همت گروه های جهادی، مشارکت‌های مردمی و خیرین و کمک آموزش و پرورش تا حدودی رفع شد.

وی تاکید کرد: این نکته باید مد نظر قرار گیرد که تنها امکانات آموزشی دانش آموزان مناطق محروم دسترسی به مدرسه و معلم است. حالا اگر این را هم از او بگیریم دیگر چیزی برایش باقی نمی‌ماند. مخصوصاً که جایگزینی برای آن قرار بدهیم که واقعاً برای دانش آموزان محروم ما آن هم در استان یزدی که جزء استان‌های متمول است دسترسی به فضای مجازی، اینترنت و گوشی هوشمند رویایی است.

مسئول بسیج دانشگاه فرهنگیان یزد ادامه داد: در نتیجه بعد از کرونا دانش آموزان مناطق محروم علاوه بر ضربه‌هایی که به خاطر کاهش کیفیت آموزشی به خاطر نبودن در شرایط عادی خوردند، به علت عدم دسترسی به شبکه شاد یک ضربه عظیم تر نیز متحمل شدند. متاسفانه آموزش و پرورش ما نیز به خاطر محدودیت های مالی که داشت نتوانست آنها را پوشش بدهد و یا به صورت نسبی و با تأخیر بسیار زیاد این اتفاق افتاد.

وی اذعان داشت: اما آموزش و پرورش می‌توانست با یک سری برنامه های دیگر از جمله درگیر کردن گروه های جهادی دانشگاه فرهنگیان به دلیل شرایط اضطرار این مشکل را سریعتر رفع کند.در این صورت حتی شرایطشان از زمان قبل از کرونا نیز بهتر می شد چرا که از لحاظ کیفیت آموزشی معلم تربیت شده در خدمت بچه ها بود. این موضوع مطالبه جدی ما است زیرا همچنان برای هماهنگی گروههای جهادی دچار مشکلاتی هستیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: خرید خدمات آموزشی دانشگاه فرهنگیان آموزش و پرورش عدالت آموزشی دانش آموزان مناطق محروم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۹۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی وضعیت نظارت بر شهریه، ساعت کار و بیمه معلمان را شرح داد. - اخبار اجتماعی -

بهنام نیک‌نژاد؛ مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس گفت: طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی با هدف شفاف سازی ایجاد می‌شود البته این در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت، عمدتاً مورد اعتراض مدارس قرار می‌گرفت.

وی در پاسخ به این پرسش که سازمان مدارس غیردولتی چگونه در سامانه نظارت بر وضعیت مدارس میزان شهریه دریافتی، تعداد کارکنان و وضعیت فضای آموزشی را نظارت می‌کند؟ عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداقل 6 ماه بعد از ابلاغ قانون، سامانه الکترونیکی مدیریت، نظارت و ارزیابی مدارس و مراکز غیردولتی را ایجاد کند و تمام اطلاعات از جمله آمار کارکنان و دانش‌آموزان مدارس غیردولتی، فضا و نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، مجوزهای تاسیس و راه اندازی، شاخص‌های ارزیابی، میزان شهریه دریافتی، درآمد و هزینه‌ها را ثبت کند.

امکان نظارت مجلس

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در گذشته مدارس برای اعلام درآمد و هزینه‌ها همراهی نمی‌کردند، افزود: مجلس و سازمان مدارس غیردولتی به عنوان ناظر می‌تواند سامانه نظارت را رصد کنند؛ در گذشته معلمان مدارس غیردولتی همواره اعتراض داشتند که حقوق آنها اندک است هم اکنون سامانه نظارت می‌تواند درباره شفاف سازی مبالغ پرداختی به کارکنان مدارس شفافیت ایجاد کند.

پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته

وی ادامه داد: امکان ارزیابی و رصد سامانه شفافیت برای مدیران آموزش و پرورش و اعضای کمیسیون آموزش مجلس فراهم است همچنین اولیای دانش‌آموزان مدرسه می‌توانند به اطلاعات مربوط به فضا، نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، شاخص‌های ارزیابی و میزان شهریه دریافتی دسترسی داشته باشند، دریافت این اطلاعات جامع می‌تواند به اجرای رتبه بندی مدارس غیردولتی کمک کند.

نیک نژاد بیان کرد: والدین نسبت به شهریه بالای مدارس غیردولتی معترض هستند از سوی دیگر موسسان می‌گویند که چرا شهریه مدرسه را پایین تعیین می‌کنید، در گذشته چون نمی‌توانستیم اطلاعات مربوط به درآمد و هزینه مدارس را به صورت سامانه‌‌ای و آنلاین مشاهده کنیم در نهایت شهریه برخی مدارس بسیار زیاد و برخی پایین می‌شد.

حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شود

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید به وضعیت مدارس غیردولتی نظم داد، افزود: حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شوند و شفاف سازی به نفع موسسان و مردم است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان برداشت شهریه دریافتی اضافه از حساب مدرسه وجود دارد، بیان کرد: طبق قانون جدید امکان جریمه نقدی موسس تا 100 درصد شهریه ابلاغی کل دانش آموزان مدرسه در همان سال متناسب با مبلغ تخلف مالی وجود دارد، در گذشته جریمه نقدی وجود نداشت.

برگرداندن شهریه به مردم و جریمه مدارس

نیک نژاد ادامه داد: به مدرسه‌ای که بیشتر از شهریه مصوب دریافت کند فرصت می‌دهیم شهریه اضافه را به خانواده‌ها بازگرداند و بعد از آن برای مدرسه جریمه تعیین می‌کنیم روند کار بدین صورت است، وقتی در استان رای صادر شد که موسس مدرسه باید جریمه پرداخت کند 20 روز فرصت برای اعتراض دارد پس از آن پرونده در شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر مدارس غیردولتی بررسی می‌شود، وقتی آنها جریمه مدرسه را تایید کردند، قطعیت یافته و از مدرسه دریافت می‌شود.

وی افزود: جریمه نقدی به حساب درآمدهای عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز و به طور کامل در اختیار صندوق حمایت از مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد تا در راستای ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی و پرورشی در مدارس غیردولتی مناطق محروم هزینه شود.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: شهریه باید به حساب مدرسه واریز بشود و پس از در پایان سال تحصیلی اگر مبلغی باقی ماند، موسس می‌تواند به عنوان سود برداشت کند.

ساماندهی ساعت کار و بیمه معلمان

نیک نژاد درباره ساماندهی حقوق و بیمه معلمان مدارس غیردولتی عنوان کرد: در قانون جدید آمده است، ساعات فعالیت تمام وقت معلمان و کارکنان آموزشی غیر رسمی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی شامل برنامه درسی ملی و فوق برنامه درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و آمادگی برای حضور در کلاس درس، 30 ساعت در هفته و ساعات کار مدیران، معاونان و کارکنان اداری دفتری و خدماتی این مدارس و مراکز 36 ساعت در هفته با احتساب حضور در جلسات و شوراهای آموزشی، پرورشی و اداری مدرسه تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته قانون کار مبنا بود و با استناد به آن معلمان مدارس غیردولتی برای دریافت حقوق و بیمه کامل باید 44 ساعت در هفته تدریس می‌کردند اما اکنون در قانون جدید ساعت تمام وقت معلمان 30 ساعت است و موسسان مدارس غیردولتی و مهدکودک‌ها باید با رعایت این موضوع کارکنان خود را بیمه کنند و امکان رصد به صورت آنلاین برای سازمان مدارس غیردولتی وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است
  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • پیش بینی ۵۲ میلیارد اعتبار در حوزه عمرانی آموزش و پرورش رزن
  • لزوم آمادگی بسیج فرهنگیان برای حل مسائل آموزش و پرورش
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد